Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry.

Vývoj projektu - v roce 2013 jsme o registraci nepožádali

04.11.2013 19:00

Chtěl bych informovat všechny zájemce o vývoji projektu založení křesťanské MŠ a ZŠ ve F-M.

Přes veškeré úsilí připravit projekt do stavu, kdy bychom mohli zažádat o registraci na MŠMT jsme se rozhodli ještě rok počkat.

Vedly nás k tomu tyto důvody:

Jednak vedení z Božího slova a jednak racionální pohled

  1. Nepodařilo se nám zajistit vhodné prostory pro provoz školy. Máme velký zájem o budovu bývalé speciální školy na ul. Hálková. Po jednání s majitelem jsem ovšem nenašli shodu a majitel budovy se rozhodl budovu místo pronájmu prodat. Majitel zatím hledá kupce a my peníze.
  2. I přes původní partyzánské představy začít s malým týmem nadšených rodičů a jejich dětí, jsme po průzkumu v církvích zjistili, že vzorek potencionálních žáků je natolik různorodý, že bychom nebyli schopni dát do jedné třídy ani min. 10 žáků. Vzhledem k tomu, že tato škola bude od počátku otevřena všem dětem, chceme nabídnout dobrý standard již od počátku. Předpokládáme, že s reálným prostorem, koncepcí a učiteli, můžeme začít dělat prezentaci i mimo církve.
  3. Po zhodnocení silných, slabých stránek, příležitostí i hrozeb jsme zjistili že máme velké mínus ve fundraisingu a aktivitách pro veřejnost nebo školy. Chceme totiž začít přirozeně s programy pro děti v tom rozsahu, co nám síly, prostory a prostředky dovolí, bez ohledu na to, že škola ještě není v provozu.

Pokud Vás zajímají všechny výstupy z SWOT analýzy, přijďte na naše setkání, kde se tímto zabýváme dopodrobna a oceníme každý přínos.