Cílem našeho vyučování je láska z čistého srdce, z dobrého svědomí a z upřímné víry.

TT

21.01.2017 08:39

Co by to mohlo být – dvakrát písmenko TT? Továrna na truhlíky? Trpasličí tuleni? Ne, ne, vedle jak ta jedle.

Je to koncept směřování naší budoucí školy, jak se postupně vykrystalizoval na setkávání přípravného týmu, rodičů a odborných podporovatelů školy. Trendy a tradice, to je správná odpověď.

Svět se mění – mění se mnoho způsobů, jakým lidé pracují, jak žijí. Lednice s napojením na internet, drony, podílové fondy. To je něco, čím Komenský obklopen nebyl a tedy ani o tom nepsal, a možná by některé z těch věcí byly překvapením i pro Juliuse Verna. V tomto směru chceme být „trendy“ – hledat nové metody učení, které připraví děti právě na takovou podobu světa, ve kterém žijí, ne na svět, který tady byl v dobách jejich předků.

Vidíme také něco, co se plynutím věků nijak zvlášť nemění – nitro člověka. Stále nás jako před staletími vyvádí z míry zamilovanost, stále obdivujeme odvahu, věrnost, stále si ceníme přátelství, hledáme pravou lásku. Ale ani o podvody, zrady či nestřídmost není nouze v žádné době. Tady je místo pro tradici, místo pro velké obohacení našeho stávajícího systému školství. Tady chceme nadále čerpat nejen z Komenského, ale hlavně z Bible, která v těchto záležitostech nabízí odpovědi tak moudré, prověřené, funkční, až člověk 21. století kulí oči.